nedeľa 22. júla 2012

2. Rakúska pohostinnosť nekončí

Na druhy deň ráno sa nám po výdatných raňajkách pokračovalo výborne. Len Miňo trocha nadával, prečo som zobrala kolíky od stanu (neskôr sa nám samozrejme zišli:)). Mladá učiteľka nás zobrala do malého mestečka Bernstein (najvyššie položené v Burgenladne a má aj pekný hrad) a za Oberwartom nás metalista hodil pred Hartberg. Odtiaľ sme sa dostali Gleisdorfu, kde sme ocitli pod mostom - naozaj dosť zlé miesto na stop, ale obetavý Rakúšan porušil hneď niekoľko zákonov a zobral nás do Grazu. Nešli sme diaľnicou, pretože musel ešte v jednej dedinke vyložiť postihnutého chlapčeka, s ktorým bol na "vychádzke", a tak sme si stihli poobzerať aj krásy južného Rakúska. V Grazi nás ešte previedol po meste a rozlučili sme sa pri zámku, z ktorého je nádherný výhľad všade naokolo.



Vystopovanie sa z mesta je väčšinou to najhoršie, tu to ale až taký veľký problém nebol. Za polhoďku sme z centra došli na okraj Grazu, kde sa pri pumpe s veľkým miestom na zastavenie onedlho odbočuje na diaľnicu - ideál. Preto sme ani nestáli dlho, kým nám zastavil mladý párik smerujúci do Villachu. Ona Rakúšanka, On Londýnčan, spoznali sa v Austrálií. Globalizácia vládne svetu:)

Veľmi sme si padli do oka, ešte nám aj pivko kúpili a keď sa nás pýtali, kde budeme spať, len sme sa usmiali, že hocikde v parku, nám to nevadí. To nám ale už navrhli, že u jej rodičov v malej hôrnej dedinke je miesta dosť. Občas že tam prinesie nejakých couchsurferov (www.couchsurfing.org).
A tak nás krásne pohostila milá rodinka zo St. Leonhardu v ešte krajšom prostredí rakúskych hôr a jazier.

  





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára